A termék a kosárba került.
Új jelszó kérése
Kategóriák
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Házhozszállítás

Mit jelent az elállás, és hogyan élhetek az elállási jogommal?

Internetes vásárlás esetén a fogyasztót megilleti a 14 naptári napos indoklás nélküli elállási jog.

Ez azt jelenti, hogy amennyiben a szerződéskötést követően a szerződéstől bármely okból – tehát akkor is, ha a termék egyébként megfelelően működik, nincsen semmi baja, de például mégsem tetszik – a fogyasztó vissza akar lépni, úgy ezt indokolás nélkül megteheti, és a megrendelt termék árát visszakérheti.

 

Az elállásról részletesen:

 

Elállás esetén köteles vagy a megrendelt terméket a brandcenter.hu Kft. címére (5000 Szolnok, Szántó krt. 61.) indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatod közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldöd (postára adod vagy az általad megrendelt futárnak átadod) a terméket. A termék  visszaküldésének költsége téged terhel. (A termék visszaküldésének költségének kívül az elállás kapcsán semmilyen más költség nem merül fel.)

Ha elállsz a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az elállási nyilatkozatod kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az általad teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is. Fontos: ez az eredeti kiszállítási díj, nem pedig az az összeg, amit a visszaküldésért fizettél.

Az elállás módja nem meghatározott, lehetőséged van telefonon és e-mailben is élni az elállási jogoddal, illetve kitöltheted a megrendelést visszaigazoló e-mailhez csatolt formanyomtatványt is.

Ki minősül fogyasztónak?

 

A Polgári Törvénykönyv és a 45/2014. (II.26.) kormányrendelet alapján csak azok a magánszemélyek (természetes személyek) minősülnek fogyasztónak, akik szakmájuk, önálló foglalkozásuk vagy üzleti tevékenységük körén kívül járnak el.

 

Csak a fogyasztókat illetik meg internetes vásárlás esetén a fogyasztói jogok (így az indokolás nélküli elállás joga is). Tehát ha a céged nevében vásároltál, vagy a céged nevére kérted a számlát, akkor nem illet meg az indokolás nélküli elállás joga.

 

Ha felbontottad a csomagolást...

 

Főszabályként jogosult vagy indokolás nélkül elállni a szerződéstől akkor is, ha az átvett termék csomagolását kibontottad. Nem gyakorolhatja azonban a fogyasztó a csomagolás felbontása esetén az elállás jogát a 45/2014. sz. kormányrendelet 29. §-ában meghatározott esetekben, így pl. lezárt csomagolású higiéniai termékek, illetve lezárt csomagolású CD, DVD, vagy szoftver esetében.

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.